HOME  |   INFO  |   INDEPENDENT PROMO  |   LIGGING  |   CONTACT  |  
WORLD >


Pag. : 1 2 3       [ vorige ] | [ volgende ]


Albita (Cuba)

Albita Rodríguez, known in her music career simply as Albita, is a Grammy-winning Cuban-American singer, producer and composer.

meer info >>

Alfredo De La Fé (Cuba)

Alfredo De La Fé is a Cuban-born and New York-based violinist who lived in Colombia for more than 16 years, responsible for transforming the violin into an important sound of Salsa and Latin music. The first solo violinist to perform with a Salsa orchestra, De La Fe has toured the world more than thirty times, appearing in concert and participating in more than one hundred albums by such top-ranked Latin artists as Eddie Palmieri, Tito Puente, Celia Cruz, José Alberto "El Canario", Cheo Feliciano, The Fania All-Stars and Santana. 

meer info >>

Badenya Les Frères Coulibaly

Traditionele muziek uit Burkina Faso.

meer info >>

Buadee (B)

Remember de legendarische SKYBLASTERS? Het beste dat hier bij ons ooit werd geproduceerd op vlak van Reggae. Zanger EDWARD BUADEE was de ziel van deze ambiance-bom. Geen wereldmuziekfestival dat hen niet programmeerde. Geen rockfestival dat niet op hun agenda prijkte. Geen world-platenkast waar hun elpees en cd’s ontbreken. Het zonnigste geluid ooit geproduceerd op Belgische bodem.

Na jarenlange afwezigheid, doken de ‘Blasters’ plots weer op. Enkele festivals hadden Edward Buadee en de andere Skyblasters kunnen overtuigen voor enkele reünie-concerten. Dat resulteerde alweer in even zoveel feestelijke happenings van heupwiegende meiden, dansende kerels, en een hevig meebrullende massa. Rastaman, Yeah Yeah!

Daarmee kreeg Edward de smaak weer te pakken. Hij broeide op een verrassing.
De voorbije winter was het druk in de Gentse repetitielokalen.
Edward schreef een pak nieuwe songs. Dook de studio in.
En nu stelt Backline u voor: 

BUADEE – THE NEW CHAPTER
Jawel: een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan het al zo succesvolle verhaal dat België op de kaart heeft gezet van het internationale Reggae-gebeuren.

meer info >>

Chupalibre

Beste muziekliefhebbers, tooghangers, sterren op de dansvloer en andere party-animals, Chupalibre is geboren! Jan Vanlaet en groep, vanaf heden circulerend onder de sprankelende naam Chupalibre, combineert de energie van een grote rockgroep met de extreme gevoeligheid & vriendschap van een groep artiesten - avonturiers.

 

meer info >>

Cristina Branco (Portugal)

Cristina Branco is een Portugese fadozangeres. Aanvankelijk zong Branco jazz en andere - voornamelijk Portugese - muziek. Haar grootvader bracht Cristina in aanraking met de fado van Amália Rodrigues. Dit deed haar besluiten zich hierop toe te leggen. Branco zingt fado in een modern jasje. In Nederland is Branco bekend geworden door haar cd O Descobridor waarop ze vertaalde gedichten van J. Slauerhoff zingt. Daarnaast nam zij in 2006 samen met de Nederlandse groep Bløf het nummer Herinnering aan Later op, dat op de cd Umoja verscheen. De stem van Cristina Branco doet harten smelten. Het is een stem zo zuiver als het helderste water, zo mooi als de vrouw die je liefhebt, zo soepel als een kat op een koord, doordrongen van weemoed, eigen aan de fado, maar ook van liefde voor het leven. Als Cristina Branco zingt, breken de pantsers en vallen de maskers.

meer info >>

Dakar Electric

A percussion odyssee: een muzikale reis, die met de Afrikaanse traditie begint ... oeroude gezangen en percussieritmes smelten samen met hedendaagse pop- en techno-invloeden.

 

 

meer info >>

Doble Impacto (Salsa/Merengue)

Een mix van Cubaanse Salsa & Dominicaanse Merengue. Na de introductie van de Buena Vista Social Club in Europa, staat de Cubaanse muziek bij ons in de belangstelling. Maar Cuba heeft niet alleen getalenteerde oude muzikanten te bieden. Het land heeft ook een groot aanbod van uiterst populaire jonge en vernieuwende bands zoals Doble Impacto.


meer info >>

Esta Loco (B)

Rembert De Smet staat al in het Nationaal Poparchief genoteerd met zijn vroegere groep, 2 Belgen. Met Esta Loco brengt hij, dampend van eigenzinnigheid, een amalgaam van internationale klanken.

meer info >>

Faudel

Faudel Belloua of Faudel is een Franse zanger van Algerijnse afkomst. Hij maakt vooral Raï-muziek. Faudel wordt ook wel "Prince of Raï" genoemd. Faudel begon op zijn 12e muziek te coveren van artiesten zoals Khaled en Cheb Mami. Zijn debuut album Baida werd een succes. 

meer info >>

Pag. : 1 2 3       [ vorige ] | [ volgende ]