HOME  |   INFO  |   INDEPENDENT PROMO  |   LIGGING  |   CONTACT  |  
SHOWCOOKING >

[ terug naar overzicht ]   

Peter De Clercq

Biografie
Media / Foto's - Video
Discografie



Biografie

Eén van de bekendste chefs die verzot is op barbecueën en van zijn passie z'n beroep heeft weten te maken, is Peter De Clercq. Hij is één van de weinige chefs die het grillen werkelijk onder de knie heeft. Met sprekend gemak temt hij de vlammen tot een rode kolengloed en slaagt hij er steeds weer in perfect gegrild vlees en vis te serveren.

 

Peter De Clercq is sinds 1995 de chef en eigenaar van restaurant Elckerlijc in Maldegem, auteur van verschillende BBQ bestsellers, barbecue adviseur en hij heeft al menig TV kijker culinair geëntertained op de verschillende zenders. Sinds 2005 is hij met zijn eigen merk Point-Virgule BarBcue op de markt gekomen. Binnen dit assortiment zitten sauzen, BBQ accessoires, kruiden,...

 

Passie voor eten, sfeer en muziek maken van deze man een legende in binnen- en buitenland. Wereldkampioen BBQ Peter De Clercq staat voor kwaliteit & een vernieuwende keuken. Hij gaat geen enkele culinaire uitdaging uit de weg en hij deinst er zeker niet voor terug om nieuwe producten uit te proberen.

 

"Outdoor cooking, een waar festijn..."

 

Wanneer men vroeger over barbecuen sprak, dacht men automatisch aan worsten en hamburgers op de grill. Maar de trend is momenteel zo dat de consument gezond en gevarieerd wil eten, ook wat het barbecuen betreft! Daarom stelt Peter speciaal voor u enkele formules op maat ter beschikking:

 

Homecooking

Inviteer Peter bij u thuis en beleef een heerlijke barbecue namiddag of avond! Peter bedient de gasten persoonlijk & geeft een kleine uitleg bij elk gerecht.

 

Inbegrepen

 Aperitiefhapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert
Voorwaarden
 Koelkast, kleine diepvriezer en wasbekken met stromend water
 Barbecuetoestel & toebehoren (kan eventueel door Peter meegebracht worden)
 De gastheer / gastvrouw zorgt voor het kookmateriaal, de borden, de glazen en het bestek na overleg met Peter

 

Workshop

Kooksessie waarbij enkele genodigden actief kunnen deelnemen en zo de knepen van het vak leren. Ideaal voor versterking van de groepsspirit binnen uw bedrijf! De collega's genieten van een leuk avondje of een ontspannen namiddag uit.

 

Inbegrepen

 Bereiding van één of meerdere BBQgerechten
 Recept(en) van de gerechten
 Aangepaste kwaliteitswijn, koffie, thee en water
Voorwaarden
 Ruim werkblad / tafel (min 2m op 90cm)
 Een koelkast, kleine diepvriezer en wasbekken met stromend water
 De organisator zorgt voor het kookmateriaal, de borden, de glazen en het bestek na overleg met Peter
 Vanaf 20 personen

 

BBQ incentives

Peter geeft een BBQdemonstratie voor groot publiek.
Dit kan in het kader van een event.

 

Inbegrepen

 Bereiding van één of meerdere BBQgerechten
Voorwaarden
 Voldoende werkruimte
 Wasbekken met stromend water
 Koelkast indien Peter voor de ingrediënten zorgt (na overleg)
 De organisator zorgt voor alle kook- en BBQmateriaal na overleg met Peter

 

Peter is eveneens beschikbaar voor :
Acte de présence
TV Spots
Product lanceringen
...

 

Alle formules zijn het hele jaar door beschikbaar. Prijzen zijn afhankelijk van de opdracht. Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor meer informatie.
Variaties op deze formules zijn mogelijk. Heeft u een idee, laat het ons weten!

 

Enkele 'facts & figures'

 

 2000: Eigen kruiden en marinades op de markt
 2001: Auteur van het boek "Eigentijds bbq" en vertaald in het Frans. Er zijn momenteel ruim 45.000ex van verkocht. De Franse versie heeft in 2002 de Gourmand award gewonnen voor beste Franstalig BBQ boek
 Regelmatig TV kok op de regionale zenders: "Pottenkijker", "Nog vis Nog vlees"
 Eigen BBQ programma "Op Hete Kolen"
 Winter 2002: boek "Grill & BBQ voor alle seizoenen" een boek met ook winterse barbecuegerechten en waarin hij toont hoe men kan bbqen in de open haard, tafelgrill, winter bbq,... In 2004 wordt dit boek in 8 talen verdeeld over de hele wereld.
 BBQ demo's op verschillende beurzen in binnen- en buitenland. Workshops voor magazines als Weekend Knack , Feeling, Proximus enz . Lessen in de avondschool Syntra West.
 BBQ Chef van "Delhaize" met kant en klare bbqschotels met kruiden en marinades, adviseur in de selftraiteur afdeling.
 Fun Cooking programma "Zomer grillen" op Vitaya
 Zomertour met VTM aan zee "Koken met Familie acteurs"
 September 2003 WK BBQ in Jamaica met Peter van Asbroeck
 Gastkok in het TV 1 programma "Pluk de Dag"
 November 2003: nieuw boek "Het complete rookboek"
 Wereldkampioen BBQ in Jamaica met de het Belgiumteam
 Gastkok in het Big Brother huis
 Te gast in "Factor 3" op VTM iedere week zomer 2004
 Derde plaats "beste mosselkok" van de lage landen 2004
 Zomer 2005 eigen merk "BarBcue": accesoirs ,sausen, ...
 Zomer 2005 programma "Petermolen" op Focus en WTV
 Barbecue chef van het Kookeiland (oa Piet Huysentruyt, Albert Verdeyen, Peter Goosens, Wout Bru,...)
 BBQ tip Elke Zondag op AVS
 Zomer 2006 programma"Petermolen" op Stv
 Zomer 2006 programma "Op zwier "
 Kreta "op de rooster" voor S televisie
 Vanaf september kok van de zender S tv op Telenet (digitale tv)
 Mei 2007: nieuw boek "Petermolen, outdoor cooking"
 Juni 2007 Outdoor DVD samen met VTM
 Zomer 2007: Petermolen op Stv
 Voorjaar 2008: Voorstelling boek 'Just Grilling'
 Voorjaar 2009: Voorstelling boek 'Basic BBQ'

 Voorjaar 2010: Voorstelling boek 'BBQ Bijbel'